TTC sessie

Spanning, blokkades & zenuwstelselregulatie

Wat is TTC (Talking To the Chakra’s)?

TTC® staat voor Talking To the Chakra’s en is een redelijk nieuwe behandeling methode gebaseerd op oeroude kennis. Het uitgangspunt zijn zoals de naam al zegt onze chakra’s (energiecentra), maar die zijn ook verbonden met hormonen, organen etc. 

Met deze methode werken we dus zowel somatisch (met fysieke aanrakingen, ook wel ‘bodywork’) als energetisch (kosmische energie van hoge frequentie). Opgebouwde spanning kan worden losgelaten, emoties doorvoeld en blokkades opgeheven.

En dat is belangrijk, want stress verhoogt het risico op ziekte. The body keeps the score… Door stress, onverwerkte emoties en traumatische ervaringen kan jouw energie niet goed meer stromen. Blokkades kunnen fysieke en mentale klachten geven.

Tijdens een sessie wordt jouw systeem weer herinnerd aan het zelfherstellend vermogen. Met praten blijf je op mentaal niveau hangen, met TTC kijken we naar de connectie tussen lichaam & geest. We werken naast bewust vooral ook op dieper onbewust niveau.

Mogelijke VOORDELEN

 • Meer adem ruimte
 • Betere lichaamshouding
 • Fysieke spanning loslaten
 • Chakra’s in balans brengen
 • Reguleert het zenuwstelsel
 • Emoties weer kunnen voelen
 • Helpt bij hormonale disbalans
 • Innerlijke rust in lichaam & geest
 • Loslaten van opgeslagen trauma
 • Stimuleert zelfherstellend vermogen
 • Meer in verbinding met jezelf komen
 • Oplossen van verschillende klachten

Voor wie & hoe werkt het?

Behandeling is voor jong en oud, o.a. voor wie meer in contact wil komen met het lichaam, moeite heeft met voelen (alles rationaliseert), trauma wil verwerken, bij fysieke klachten (allerlei pijntjes, migraine, moeheid etc) en depressie / burn-out / angst. 

TTC kalmeert het zenuwstelsel, waardoor je veiligheid kunt voelen. In die staat kan jouw systeem spanning loslaten, waardoor er ruimte en rust ontstaat voor heling. Het is echter geen quick fix: integratie en je verantwoordelijkheid nemen is daarbij belangrijk.

Als facilitator fungeer ik als kanaal voor de kosmische energie en als stemvork om jou te begeleiden door middel van milde tot krachtigere aanrakingen (zowel fysiek als in je energieveld). Muziek speelt hierbij ook een mooie rol.

TTC is géén vervanging van medische/psychische zorg. Contra-indicatie: niet tijdens zwangerschap.

Ervaringen van anderen

TTC review (1)
TTC review (5)
TTC Mariëlle
Mariëlle TTC Eindhoven
Talking to the chakra's marielle

Wat kun je verwachten?

We starten de sessie met je intentie/klachten & uitleg. Daarna mag je op je buik op de behandeltafel komen liggen met kleding aan voor +- 45 minuten. Naast muziek, energie en aanrakingen, begeleid ik je waar nodig ook met coaching door de sessie heen.

De ervaring verschilt per persoon én keer, dus geen verwachting is het beste. Je kunt energie voelen stromen, diepe rust of (zelf)liefde ervaren, er kan verdriet of woede loskomen, je lichaam kan willen stretchen of shaken. Alles mag er zijn!

Na de sessie mag je je ervaring delen en geef ik tips. Ik adviseer je om daarna niets te plannen, zodat je het kunt laten bezinken.

Voor het beste effect is het advies om 3 sessies in korte tijd te doen (bv elke of om de week). De 1e sessie is soms spannend en mag je lichaam wennen aan de energie, daarna kunnen we steeds specifieker en dieper werken voor een langdurig resultaat.

Zoals ik altijd zeg: het is een kwestie van ervaren, niet verklaren – en toch kan zelfs één sessie je al veel brengen!

TTC sessie

€149

– Bereikbaar met OV of gratis parkeren
– Betaling vóór sessie d.m.v. betaallink, niet contant

Pakket: 3 sessies voor €399 (= €48 korting)
–> plan dan gerust direct 3 sessies of mail me

TTC talking to the chakras
TTC sessie

Veelgestelde vragen

 • Is dit hetzelfde als Reiki of Kundalini?
  Ik bied het alle drie en kan daarom zeggen: absoluut niet! TTC is krachtiger dan Reiki en zachter dan Kundalini. Bij een Reiki sessie kun je bijvoorbeeld niet gaan bewegen, bij TTC kan dat wel. En we activeren jouw Kundalini bij een TTC sessie zeker niet.
 • Is dit hetzelfde als Spinal Flow, Spinal Energetics, Network Spinal etc?
  Hoewel ik deze methodes nog niet zelf heb geprobeerd, laat staan allemaal gestudeerd, kan ik op basis van wat ik heb gezien zeggen dat er overeenkomsten zijn (zoals focus op de ruggengraat, zenuwstelsel, energie etc). Uiteraard heeft elke methode een eigen werkwijze en zijn er wel verschillen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat er bij Spinal Flow vooral lichamelijk gewerkt wordt, TTC is zowel lichamelijk als met helende kosmische energie. Network Spinal wordt vaak door chiropractors gebruikt (die ook ‘kraken’), bij Talking To the Chakra’s wordt zeker niet gekraakt. De Spinal methodes zijn wat ‘Amerikaanser’.
 • Hoe kan het dat je gaat bewegen?
  Kom het maar ervaren ;) Het zijn geen bewegingen die je expres maakt, maar bewegingen die je lichaam kan maken om te releasen. Je zult als het gebeurt voelen dat je als vanzelf beweegt door de energie die je body/mind helpt om los te laten.
 • Is er een voorgesprek nodig/kunnen we even bellen? Door de grote hoeveelheid aanvragen kan ik helaas niet met iedereen van tevoren bellen. Ik ben sowieso i.v.m. het ongestoord geven van sessies niet telefonisch bereikbaar. Ik ben wél zeer goed bereikbaar per mail of Instagram DM, mocht je concrete vragen hebben. Anders mag je gewoon zonder overleg een sessie boeken (TTC kan namelijk voor vrijwel iedereen tenzij je zwanger bent) en je klachten/intentie kun je invullen bij de aanvraag. Uiteraard bespreken we de rest bij aanvang van de sessie!
TTC review
error: Content kopiëren is niet toegestaan (copyright)